Meer informatie over kunststof kozijnen nodig? Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend advies opvragen via ons contactformulier of even bellen met 088-26 72 000.

Bij Hoog Rendement beglazing, kan het gebeuren dat zich op het buitenblad condens vormt. Dit verschijnsel kan tot klachten leiden, maar is volkomen normaal en heeft niets te maken met de kwaliteit van de betreffende ruit.

Klik voor grotere versie

Klik voor grotere versie

Soms kan het voorkomen dat een kunststof draaikiep-raam tegelijkertijd in de draai- EN in de kiepstand terecht komt. Dit is geen defect, maar kan soms voorkomen door een verkeerde bediening of door een te snelle beweging met de kruk. Het raam hangt er dan raar scheef bij en u kunt dan de kruk niet meer terug draaien. Dus u krijgt het raam niet meer afgesloten.

Dit kunt u eenvoudig oplossen:

1. Duw het raam aan de scharnierkant terug tegen het kozijn, zodat het raam terug in de “draaistand” komt.

2. Op de kopse kant van het raam, ter hoogte van uw raam boompje, ziet u een schuin palletje wat u kunt bewegen.

3. Beweeg dit palletje tegen het raam aan dus trek het naar u toe.

4. Terwijl u het palletje naar u toe trekt, beweegt u het raam boompje naar de draaistand (dus het handvat staat dan in horizontale positie).

5. Het raam staat nu weer in de normale draaistand en kan weer gewoon gebruikt worden. Dus u kunt hem nu ook weer op de kiepstand zetten, of helemaal afsluiten.

Valt het raam regelmatig tegelijkertijd in deze draai- EN kiep-stand, dan kan het zijn dat het opnieuw afgesteld moet worden. Neem dan even contact met ons op.

Deze is helaas niet te verwijderen. Vergeelde kunststof kozijnen zijn kozijnen waarin weekmakers zijn gebruikt. De weekmakers verdampen als de zon de kunststof kozijnen verwarmt. Meestal gaat het om goedkope kunststof kozijnen.

Om verkleuring te voorkomen kunt u uw kunststof kozijnen met autowas insmeren. In de kozijnen die AMPA Bouw & Kozijntechniek BV levert zijn overigens geen of bijna geen weekmakers gebruikt, verkleuring is dan ook niet aan de orde.

Kunststof ramen en deuren hebben weinig onderhoud nodig, maar zij kunnen wel vervuild worden door weersinvloeden.

Gewoon regulier schoonmaken met een zachte spons, water, en een mild schoonmaakmiddel. Dit kunt u gelijk met het lappen van de ramen doen en zal voldoende zijn. Over water dat in de kozijndelen terecht komt hoeft u zich geen zorgen te maken, dit wordt via afwateringskanalen vanzelf afgevoerd naar buiten.

Let op! Vooral geen agressieve of schurende middelen gebruiken, want dit kan lelijke beschadigingen aanbrengen op het kozijn. Ook moet u niet vergeten om soms het hang- en sluitwerk te behandelen, zodat alles goed blijft schanieren of schuiven.

  • 10 jaar fabrieksgarantie op de kunststof kozijnprofielen.
  • 10 jaar fabrieksgarantie op de dakkapel.
  •   5 jaar fabrieksgarantie op de overkapping.
  •   5 jaar fabrieksgarantie op de dakramen.

Overige garantietermijnen kunt u bij ons opvragen. Ook leveren wij servicewerkzaamheden.

Nee. Wij vragen geen aanbetaling. Bij ons betaalt u pas na oplevering. Indien de totaalsom van het project boven de € 30.000,- komt, kan AMPA Bouw & Kozijntechniek een aanbetaling vragen van 50% van de totaalsom.

Dit in overleg met de opdrachtgever en schriftelijk aan u bevestigd of genoteerd op de koopovereenkomst.

Denk je dat kunststofkozijnen lelijk en slecht voor het milieu zijn? Dan heeft u het mis. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het kunststof kozijn het meest milieuvriendelijke kozijn als men het vergelijkt met hout, staal en aluminium.

Bij het vergelijken wordt namelijk gekeken naar:

  • energieverbruik bij productie van de kozijnen (is bij kunststof relatief laag)
  • het vernietigen van natuurlijke bronnen (bijv. kappen van hout)
  • het besparen van energie door goede isolatiewaarde (bij kunststof met 3 dichtingen hoog)
  • de mogelijkheid tot hergebruik/recycling (bij kunststof bijna 100% tot enkele honderden jaren!)

De dakkapel wordt op een nieuw aan te brengen constructie gezet. Dit heeft te maken met de woonwens. Het zo diep mogelijk plaatsen betekent een zo groot mogelijke ruimtewinst.

Dit betekent weer dat de balken precies op deze “woonwens” diepte worden aangebracht. De nieuwe dakkapel wordt opgebouwd uit houten regelwerk, zijwangen en een houten balklaag.

Het regelwerk wordt aan de buitenzijde afgekleed met kunststof gevelbekleding. Het platte dak is opgebouwd uit een houten balklaag waarop plaatmateriaal wordt aangebracht.

Aan de bovenzijde wordt isolatie met een hoogwaardige kwaliteit dakbedekking aangebracht.

Meestal is geen bouwvergunning nodig. Tenzij de indeling van de kozijnen verandert. Ook maakt de wetgever onderscheidt in de voor- en achterzijde van uw woning.

De achterkant is vergunningsvrij. Ook bij dakkapellen is het lang niet altijd nodig om een vergunning aan te vragen. Dit is afhankelijk van het type, de grootte en de positie.

Wij raden u aan vooraf met ons of met uw gemeente contact op te nemen.

De levertijd van onze kunststof kozijnen bedraagt ca. 6-8 weken na inmeting van de kozijnen. Daarnaast is de levertijd afhankelijk van type kozijnen, kleuren en hoeveelheden.

Wilt u het graag voor een bepaalde datum geleverd hebben, dan kunt u dat altijd overleggen met ons.

Jazeker, alle kozijnen en deuren van AMPA voldoen aan het keurmerk van Politiekeurmerk Veilig Wonen. Inbraakpreventie wordt steeds belangrijker in Nederland. De tijd die een inbreker nodig heeft om binnen te komen moet zo lang mogelijk zijn, dit verkleint de kans aanzienlijk dat de inbreker überhaupt al de moeite neemt om in te breken.

In onze kunststof kozijnen zit standaard 5-15-4 HR++ glas. Van dit glas is de buitenruit 5 mm dik, de tussenspouw 15 mm en de binnenruit 4 mm.

De ruit is in totaal 24 mm dik en door het edelgas (Argon) in de spouw ontstaat er geen verbinding tussen de koude lucht van buiten en de warmte van binnen.

Ja, dat kan. Kunststof kozijnen draaien naar binnen, dat maakt het zeer geschikt voor insectenhorren. Deze levert AMPA u GRATIS voor alle draai-kiepramen. Deze klikt u aan op de binnenkant van het kozijn.

De hor zit aan de buitenkant van het raam, tussen het kozijn en het draairaam. Insecten krijgen geen kans en u opent de ramen voortaan altijd zonder dat de horren in de weg zitten.

Ja, tegenwoordig zijn er ook kunststof kozijnen met houtnerfstructuur. Deze kozijnen zien er als echt hout uit door houtmotieven als eiken, beuken en mahonie. Deze kunststof kozijnen zijn leverbaar in talloze RAL-kleuren en zelfs de houtlook verbindingen op de hoeken.

In principe kan men kunststof kozijnen voor een vergelijkbare prijs aanbieden ten opzichte van de prijs van duurzame hardhouten kwaliteitskozijnen. Echter een enorme kostenbesparing voor wat betreft kunststof kozijnen zit in het onderhoud ervan.

Niet om de 5 jaar schilderen en geen houtrot. Op de langere termijn zijn kunststof kozijnen dus goedkoper.

In Nederland is de meest toegepaste kozijnkleur crème (RAL 9001) en voor de draaidelen worden donkergroen, staalblauw en wijnrood veel gekozen. Inmiddels is er een ruim aanbod aan kleuren te combineren waardoor de keuze bijna onbeperkt is. Tegenwoordig zijn er veelal kozijnen leverbaar met een voelbare en zichtbare houtnerf, zodat het sprekend lijkt op hout.
ral-kleuren-massa