Nokverhogingen of dakopbouw

Het uitbreiden/vergroten van het woongenot is een belangrijke keuze. Wij bieden u verschillende opties bij een dakopbouw. Deze wordt op maat gemaakt en geheel naar uw wens uitgevoerd.

De complete dakopbouw of nokverhoging wordt veelal uitgevoerd in kunststof en afgewerkt met Keralit en/of Rockpanel beplating met kunststof kozijnen. De dakaansluiting wordt meestal uitgevoerd met Ubiflex in plaats van lood en gaat een zeer lange tijd mee. 

Bij een compleet nieuwe nokverhogingen kan AMPA voor u het gehele proces uit handen nemen; het maken van een passende bouwtekening en constructieberekening, de bouwaanvraag indienen, tot het daadwerkelijk produceren en monteren van uw dakopbouw door onze eigen monteurs.

Ook voor trappen en scheidingswanden bent u bij ons aan het juiste adres.

Naast dakopbouw ook nokverhogingen bij AMPA

Nokverhogingen worden toegepast bij woningen waarbij het niet mogelijk is om op de zolderverdieping te staan. De daken van deze woningen hebben over het algemeen een hellingshoek van rondom de 30 graden.
De stahoogte op de zolderverdieping bedraagt vaak hooguit 1,5 tot 1,8 meter.

Het kan voorkomen dat de vloer verstevigd moet worden, omdat de vloer van de betreffende zolderverdieping niet altijd toereikend is voor het gewicht van de nieuwe dakopbouw.

Verlengde nokdakkapellen zijn niet vergunningsvrij te plaatsen; gemeenten zullen de meeste aandacht schenken aan berekeningen met betrekking tot de constructie van het dak en de vloer.

Regelgeving omtrent nokverhoging

 Voor meer foto’s, klik hier…

AMPA
Bouw & Kozijntechniek B.V.

Breemarsweg 88
7553 HS Hengelo

Tel. 088-26 72 000
E-mail: info@ampa.nl

Laat u terugbellen