Luxe kunststof schuifpuien

Wilt u meer licht in huis? Meer het gevoel van een open ruimte? Of dat uw tuin in uw woning lijkt door te lopen? Dan is een schuifpui wellicht iets voor u.
Een kunststof schuifpui bestaat meestal uit 2 delen, een schuifdeur en een vast raam, maar uiteraard zijn er vele variaties mogelijk. Zowel de bekende 2-delige schuifpui, maar ook de 3-delige of 4-delige schuifpui zorgt ervoor dat ervoor dat voor vrijwel elke woning een gepaste schuifpui geplaatst kan worden. Vooral kleine huizen hebben baat bij een schuifpui, omdat het de ruimtebeleving aanzienlijk vergroot en de kamer veel lichter maakt. Door de grote ramen betrekt u de tuin bij uw woning, wat in alle jaargetijden natuurlijk heerlijk is.

Schuifpui in diverse soorten en maten bij AMPAkiep schuifpui

Er zijn 2 soorten schuifpuien: de kiepschuifpui en de hefschuifpui. De kiepschuifpui heeft een kiepmechanisme om de pui te kunnen openen. Het raam kantelt als het ware iets. Het voordeel van de parallel kiepschuifpui is dat dit kiepmechanisme ervoor kan zorgen dat de pui iets naar voren kan kantelen voor ventilatie. Vervolgens trekt u de deur in zijn geheel iets naar voren, waardoor deze parallel aan het vaste raam verschuifbaar is. De instap is altijd wat hoger, omdat er een kozijn profiel omheen zit, waarbinnen het kiepende en schuivende raam zich beweegt. Dit in tegenstelling tot een hefschuifpui.

Het andere type kunststof schuifpui is de hefschuifpui. Dit type wordt vooral gebruikt voor grotere oppervlakten (ramen breder dan 2,5 meter). Hierdoor kan de hele breedte van uw woning in een schuifpui veranderd worden. Een kunststof hefschuifpui heeft een zwaardere constructie en is daardoor beter geïsoleerd. De pui kan ook in verschillende standen geopend worden. U hoeft dus niet altijd de schuifdeuren wijd open te zetten; een klein kiertje ter ventilatie is net zo goed mogelijk. De hefschuifpui is erg gebruiksvriendelijk; met een hendel schuift u de pui gemakkelijk open of dicht en de lage drempel vermindert de kans op struikelen.
AMPA adviseert meestal deze schuifpui, omdat de hefschuifpui kwalitatief sterker is. Desalniettemin heeft AMPA beide schuifpuien in haar assortiment.

Offerte aanvragen


Voordelen van een luxe kunststof hefschuifpui:
speciale hefschuifpui met rasters

  • De hefschuifpui is sterk inbraakwerend. De sloten voldoen aan SKG2 en Veilig Wonen Politiekeurmerk.
  • De uitvoering is zwaar en daardoor bijzonder duurzaam.
  • Hefschuifpuien hebben een zeer lichte bediening. Hierdoor is deze ook voor kinderen en ouderen eenvoudig en soepel te openen.
  • De rail van dit schuifsysteem ligt nagenoeg even hoog als de rest van de binnenvloer, zodat u dus geen storende drempel over hoeft te stappen bij het naar binnen of naar buiten gaan.
  • De bediening van de hefschuifpui is eenvoudig. De binnenzijde is voorzien van een  hendel die u moet draaien. Draait u de hendel naar beneden, dan heft u de schuifdeur op en kunt u deze in de gewenste richting openen. Wanneer de gewenste stand bereikt is, draait u de hendel weer terug
    en de schuifdeur rust weer in het kozijn.
    Heeft u enkelzijdig afsluitbare schuifpui dan is er aan de buitenkant van de pui een kom aangebracht om de schuifdeur eenvoudig heen en weer te schuiven. U kunt ook kiezen voor een dubbelzijdig afsluitbare schuifpui, dan krijgt u aan de buitenzijde naast een kruk ook een afsluitbaar slot.

Uiteraard zijn alle kunststofdelen in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook geïnteresseerd in een schuifpui? Vraag dan kosteloos informatie aan bij AMPA.

Voor meer foto’s, klik hier…

Nu € 350,- extra korting t/m 20-12-2019!*

Profiteer nu van onze speciale eindejaarsactie >>>

Laat u terugbellen