Schuifpui kopen

Ook een nieuwe schuifpui kopen? Neem contact op met AMPABent u woonachtig in een wat kleinere woning en zoekt u een manier om uw ruimte ruimer te lagen ogen door meer licht in het huis te brengen? Dan is een schuifpui een ideale manier hiervoor. Het grootste voordeel? het past in nagenoeg iedere woning! Maar welke soorten schuifpuien zijn er precies?

Kies uit een kiepschuifpui of hefshuifpui

Er zijn 2 soorten kunststof schuifpuien: de kiepschuifpui en de hefschuifpui. De kiepschuifpui heeft een kiepmechanisme om de pui te kunnen openen. Het raam kantelt als het ware iets. Het voordeel van de parallel kiepschuifpui is dat dit kiepmechanisme ervoor kan zorgen dat de pui iets naar voren kan kantelen voor ventilatie. Vervolgens trekt u de deur in zijn geheel iets naar voren, waardoor deze parallel aan het vaste raam verschuifbaar is. De instap is altijd wat hoger, omdat er een kozijn profiel omheen zit, waarbinnen het kiepende en schuivende raam zich beweegt. Dit in tegenstelling tot een hefschuifpui. Het andere type schuifpui is de hefschuifpui. Dit type wordt vooral gebruikt voor grotere oppervlakten (ramen groter dan 2,5 meter). Hierdoor kan de hele breedte van uw woning in een schuifpui veranderd worden. Een hefschuifpui heeft een zwaardere constructie en is daardoor beter geïsoleerd.

De pui kan ook in verschillende standen geopend worden. U hoeft dus niet altijd de schuifdeuren wijd open te zetten; een klein kiertje ter ventilatie is net zo goed mogelijk. De hefschuifpui is erg gebruiksvriendelijk; met een hendel schuift u de pui gemakkelijk open of dicht en de lage drempel vermindert de kans op struikelen. AMPA adviseert meestal deze schuifpui, omdat de hefschuifpui kwalitatief sterker is. Desalniettemin heeft AMPA beide schuifpuien in haar assortiment.

 

Nieuwe schuifpui kopen? Wij adviseren u graag.

Bij AMPA begrijpen we heel goed dat soms keuzes lastig kunnen zijn, helemaal wanneer u op het punt staat een grote investering te doen. Bent u dus van plan een nieuwe schuifpui te gaan kopen, maak dan een afspraak met 1 van onze medewerkers, dan nemen wij contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking. U ontvangt van ons vervolgens een gratis offerte.

Contact formulier

  • Uw telefoonnummer gebruiken wij alleen om antwoord te geven op uw vraag.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandssoorten: jpg, gif, pdf, zip, doc, .
    Heeft u een bestand of tekening die u ons wilt opsturen, gebruik dan deze mogelijkheid. Lukt het uploaden niet, mail ons: info@ampa.nl