Schuifpui Hengelo

koop een schuifpui bij AMPA hengelo

Oogt uw woonkamer of keuken donker overdag? Komt er te weinig licht binnen en stoort dat u een beetje? Dan is een shuifpui de ideale oplossing. De ruimtebeleving wordt aanzienlijk vergroot omdat meer licht uw huis in schijnt en dat merkt u direct! U heeft bij AMPA de keuze uit 2 soorten schuifpuien.

Kiepschuifpui en hefschuifpui: wat is het verschil?

Er zijn 2 soorten schuifpuien: de kiepschuifpui en de hefschuifpui. De kiepschuifpui heeft een kiepmechanisme om de pui te kunnen openen. Het raam kantelt als het ware iets. Het voordeel van de parallel kiepschuifpui is dat dit kiepmechanisme ervoor kan zorgen dat de pui iets naar voren kan kantelen voor ventilatie. Vervolgens trekt u de deur in zijn geheel iets naar voren, waardoor deze parallel aan het vaste raam verschuifbaar is. De instap is altijd wat hoger, omdat er een kozijn profiel omheen zit, waarbinnen het kiepende en schuivende raam zich beweegt. Dit in tegenstelling tot een hefschuifpui.

Het andere type schuifpui is de hefschuifpui. Dit type wordt vooral gebruikt voor grotere oppervlakten (ramen groter dan 2,5 meter). Hierdoor kan de hele breedte van uw woning in een schuifpui veranderd worden. Een hefschuifpui heeft een zwaardere constructie en is daardoor beter geïsoleerd. De pui kan ook in verschillende standen geopend worden. U hoeft dus niet altijd de schuifdeuren wijd open te zetten; een klein kiertje ter ventilatie is net zo goed mogelijk. De hefschuifpui is erg gebruiksvriendelijk; met een hendel schuift u de pui gemakkelijk open of dicht en de lage drempel vermindert de kans op struikelen. AMPA adviseert meestal deze schuifpui, omdat de hefschuifpui kwalitatief sterker is. U kunt beide schuifpui systemen afnemen bij AMPA Hengelo, neem contact op!

De voordelen van het kopen van een schuifpui bij AMPA Hengelo

 • De hefschuifpui is sterk inbraakwerend. De sloten voldoen aan SKG2 en Veilig Wonen Politiekeurmerk.
  De uitvoering is zwaar en daardoor bijzonder duurzaam.
 • Hefschuifpuien hebben een zeer lichte bediening. Hierdoor is deze ook voor kinderen en ouderen eenvoudig en soepel te openen.
 • De rail van dit schuifsysteem ligt nagenoeg even hoog als de rest van de binnenvloer, zodat u dus geen storende drempel over hoeft te stappen bij het naar binnen of naar buiten gaan.
 • De bediening van de hefschuifpui is eenvoudig. De binnenzijde is voorzien van een hendel die u moet draaien. Draait u de hendel naar beneden, dan heft u de schuifdeur op en kunt u deze in de gewenste richting openen. Wanneer de gewenste stand bereikt is, draait u de hendel weer terug
  en de schuifdeur rust weer in het kozijn.

Vul onderstaande formulier in voor een gratis offerte. Heeft u een bouwtekening of foto van uw huis? Stuur deze dan mee zodat wij een gerichte prijsopgave kunnen maken. U kunt ons natuurlijk ook bellen via tel. 088 – 26 72 00.

Contact formulier

 • Uw telefoonnummer gebruiken wij alleen om antwoord te geven op uw vraag.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandssoorten: jpg, gif, pdf, zip, doc, .
  Heeft u een bestand of tekening die u ons wilt opsturen, gebruik dan deze mogelijkheid. Lukt het uploaden niet, mail ons: info@ampa.nl