Sponsoring

car crash 0.20Soms zijn er van die evenementen, waarbij een beetje hulp nodig is. Dus sponsort AMPA enkele mensen en evenementen zoals de Midzomerfeesten Bentelo, en de Crazy Car Crash.

De Crazy Car Crash in Bentelo is sinds 1996 een jaarlijks spectaculair evenement tijdens de Midzomerfeesten in Bentelo.

Het evenement bestaat sinds 2006 uit twee hoofdonderdelen, de Crazy Car Crash en de Banger-race. Dit alles wordt tijdens de hele middag omlijst met muziek, show en goede voorzieningen zoals uitgebreide tribunes, drankvoorzieningen, een eetgelegenheid en natuurlijk na afloop  een fantastisch feestprogramma op het feestterrein van de Midzomerfeesten.

Al met al is de Crazy Car Crash in Bentelo niet alleen een “spectaculaire autocross”, maar een totaal evenement met volop spektakel, waarbij in totaal ca 150 auto’s tot schroot worden gereden.

Crazy Car Crash

Het onderdeel Crazy Car Crash is vanaf het begin in Bentelo al het hoofdonderdeel van deze middag. Dit jaar wordt er voor het eerst een extra zeer komisch onderdeel toegevoegd aan de Crazy Car Crash, namelijk de Achteruit-rij Race.

Tijdens deze race wordt er door de reeds gehavende Crazy Car Crash auto’s gestreden wie er het eerst een bepaald aantal rondes rijdt op de ovale “Banger-Race baan”.

Maar zoals de naam al aangeeft zal er tijdens deze race alleen maar achteruit gereden worden. Tevens zal er op de baan een extra hindernis worden toegevoegd door middel van een kleine schans voor de echte waaghalzen.

In de jaren 80 werden dit soort races al georganiseerd door de TROS tijdens “Ter land, Ter Zee en in de Lucht”

Banger-Race

De Banger-race is een race die wordt verreden op een ovale racebaan van ca 300m lang, met daaromheen een grondwal van ca 1m hoog. Deze deelnemers moeten zo snel mogelijk een bepaald aantal ronden rijden om de race te winnen, maar ook bij deze race geldt dat alles mag.

AMPA
Bouw & Kozijntechniek B.V.

Breemarsweg 88
7553 HS Hengelo

Tel. 088-26 72 000
Email: info@ampa.nl