Kunststof schuifpuien

diverse Kunststof schuifpuien bij AMPASchuifpuien bestaan bijna altijd uit een schuifdeur en een raam, maar er zijn variaties mogelijk. Een nieuwe kunststof schuifpui plaatsen kan praktisch in iedere woning, waarbij vooral de wat kleinere huizen veel profiteren doordat er veel extra ruimte wordt gecreëerd. Dankzij mooie grote ramen betrekt u uw tuin bij uw woning, wat natuurlijk altijd een prachtig aanzicht is gedurende het jaar.

Kunststof schuifpuien in meerdere soorten en maten leverbaar bij AMPA

Er zijn 2 soorten kunststof schuifpuien: de kiepschuifpui en de hefschuifpui.
De kiepschuifpui heeft een kiepmechanisme om de pui te kunnen openen. Het raam kantelt als het ware iets. Het voordeel van de parallel kiepschuifpui is dat dit kiepmechanisme ervoor kan zorgen dat de pui iets naar voren kan kantelen voor ventilatie. Vervolgens trekt u de deur in zijn geheel iets naar voren, waardoor deze parallel aan het vaste raam verschuifbaar is. De instap is altijd wat hoger, omdat er een kozijn profiel omheen zit, waarbinnen het kiepende en schuivende raam zich beweegt. Dit in tegenstelling tot een hefschuifpui.

Het andere type schuifpui is de hefschuifpui. Dit type wordt vooral gebruikt voor grotere oppervlakten (ramen groter dan 2,5 meter). Hierdoor kan de hele breedte van uw woning in een schuifpui veranderd worden. Een hefschuifpui heeft een zwaardere constructie en is daardoor beter geïsoleerd. De pui kan ook in verschillende standen geopend worden. U hoeft dus niet altijd de schuifdeuren wijd open te zetten; een klein kiertje ter ventilatie is net zo goed mogelijk. De hefschuifpui is erg gebruiksvriendelijk; met een hendel schuift u de pui gemakkelijk open of dicht en de lage drempel vermindert de kans op struikelen.
AMPA adviseert meestal deze schuifpui, omdat de hefschuifpui kwalitatief sterker is. Desalniettemin heeft AMPA beide schuifpuien in haar assortiment.

Wat zijn de voordelen van een hefschuifpui voor mijn woning?

  • De hefschuifpui is sterk inbraakwerend. De sloten voldoen aan SKG2 en Veilig Wonen Politiekeurmerk.De uitvoering is zwaar en daardoor bijzonder duurzaam.
  • Hefschuifpuien hebben een zeer lichte bediening. Hierdoor is deze ook voor kinderen en ouderen eenvoudig en soepel te openen.
  • De rail van dit schuifsysteem ligt nagenoeg even hoog als de rest van de binnenvloer, zodat u dus geen storende drempel over hoeft te stappen bij het naar binnen of naar buiten gaan.
  • De bediening van de hefschuifpui is eenvoudig. De binnenzijde is voorzien van een hendel die u moet draaien. Draait u de hendel naar beneden, dan heft u de schuifdeur op en kunt u deze in de gewenste richting openen. Wanneer de gewenste stand bereikt is, draait u de hendel weer terug en de schuifdeur rust weer in het kozijn.

Wilt u graag meer weten over het verschil en welke variant voor u het beste is? Neem dan via onderstaande formulier contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Contact formulier

  • Uw telefoonnummer gebruiken wij alleen om antwoord te geven op uw vraag.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandssoorten: jpg, gif, pdf, zip, doc, .
    Heeft u een bestand of tekening die u ons wilt opsturen, gebruik dan deze mogelijkheid. Lukt het uploaden niet, mail ons: info@ampa.nl