Kunststof dakraam of tuimelraam laten plaatsen

dakraam laten plaatsen

De kunststof dakramen, ook wel tuimelramen genoemd, van AMPA staan voor onderhoudsarme dakramen, met een  moderne, strakke uitstraling. Het dakraam is veelal gemaakt van een kunststof bekleding (polyurethaan gelakte coating) en voorzien van luchtisolatiekamers.

Het AMPA dakraam is voorzien van een gegalvaniseerd staalversterkte constructie. U hoeft geen kozijnen meer te schilderen. Dit geldt zowel voor de buitenzijde als de binnenzijde van de ramen.

De buitengeleiding van het dakraam is, net als de gootstukken, gemaakt van antraciet gecoat aluminium dat bestand is tegen alle weersinvloeden. Als aansluiting voor uw pannendak wordt er door AMPA in plaats van lood, ubiflex gebruikt. Dit materiaal heeft gegarandeerd een beduidend langere levensduur dan lood. En de kans op lekkage is vrijwel nihil.

Dakramen kunnen uiteraard ook door ons aan de binnenzijde worden afgetimmerd. Een dakraam laten plaatsen gebeurd zeer deskundig door AMPA, hierbij zijn diverse opties mogelijk, vraag hiernaar bij onze projectleider.

Een nieuwe dakraam geschikt voor iedere woning

En dat doet u niet voor niets: de ramen zijn zeer goed uit de diverse testen gekomen. Ze hebben een goede geluidsreductie en een hoge isolatiewaarde. Het dakraam is voorzien van een ventilatierooster, geharde HR++ beglazing, ventilatiestanden, een waterkerend manchet en een schoonmaakstand.

Het dakraam wordt standaard geleverd met gootstukken voor een pannendak. Voor shingles-daken zijn er ook gootstukken leverbaar. De montagebeugels zijn net als de manchet voorgemonteerd. De dakramen zijn gemaakt van milieuvriendelijk kunststof,  standaard uitgevoerd in wit RAL 9010.

Het kunststof heeft een multi-kamer profiel met een stalen versterking. De buitenbekleding is, net zoals de gootstukken, gemaakt van onderhoudsvrij aluminium in de kleur grafietgrijs, RAL 7024.

Kunststof tuimelraamDakraam laten plaatsen met keuze uit vele soorten modellen

AMPA levert verschillende soorten dakramen. Vraag hiernaar bij onze projectleider.

Kunststof tuimelraam
Het kunststof tuimelraam scharniert vaak in het midden. Het dakraam is voorzien van een regelbaar ventilatierooster en heeft daarnaast twee vaste ventilatiestanden. Uiteraard kan het raam om zijn as draaien om de buitenzijde schoon te maken.

De HR++ beglazing is aan de buitenzijde gehard en heeft een goede geluidsisolatie. (U=1,1 W/m2K) . Bovendien leveren wij standaard een gehard beglazingsysteem. Standaard wordt het dakraam compleet geleverd met gootstukken voor een pannendak.

twee dakramen met rolluik

twee dakramen met rolluik

Extra licht: 2 ramen in 1 kozijn!
Dit is dé oplossing voor véél licht! Twee ramen in 1 kozijn: het bovenste dakraam scharniert op een derde van boven, voor meer stahoogte en het onderste raam zit vast. Het volledig kunststof raam is onderhoudsvrij en wordt compleet geleverd met waterkerend manchet en gootstukken voor een pannendak.

De HR++ beglazing is aan de buitenzijde  ook gehard en de isolatiewaarden zijn prima. Het beweegbare raam heeft een ventilatierooster en is eenvoudig te bedienen door de greep onderaan het raam. Het raam heeft naast de twee vaste ventilatiestanden ook een schoonmaakstand.

Dit dakraam kan in een dakhelling van 15 tot 65 graden geplaatst worden. Mocht u nog meer licht willen zijn deze ramen ook in sets naast elkaar te plaatsen.

Kortom: Kiest u voor licht? Kies dan voor 2 ramen in 1 kozijn!

AMPA heeft ook een uitgebreid assortiment gordijnen voor uw kunststof tuimelraam

bijpassende rolgordijn voor dakramenRolgordijnen
De rolgordijnen voor uw dakraam zijn op maat leverbaar in diverse kleuren en prints. U kunt het dakraam zo mooi bij uw interieur betrekken. De rolgordijnen laten licht door en worden veelal gebruikt ter decoratie of voor het filteren van het licht. Het aluminium profiel zorgt voor een eenvoudige bediening en u kunt op iedere gewenste stand het gordijn open laten staan.

Verduisteringsgordijnen voor dakramenVerduisteringsgordijnen
Wilt u een ruimte donker maken? Dan is een verduisteringsgordijn ideaal. Bijvoorbeeld voor op de slaapkamer. Het verduisterende rolgordijn voor uw dakraam wordt op maat geleverd. De verduisterende stof is door en door gekleurd. Dus ook aan de buitenzijde is uw kleurkeuze zichtbaar. Er is een ruime keuze aan kleuren en motieven verkrijgbaar. Door het aluminium profiel kunt u het gordijn op ieder gewenste positie vastzetten.

Ook zeer handig om erbij te nemen: Insectenhorren bij dakramen

De insectenhor wordt bevestigd op de aftimmering voor uw dakraam, zodat u uw raam open kan zetten. Vooral zomers is het erg prettig als u tijdens warme dagen uw dakraam open kan laten staan en er geen insecten binnen kunnen komen.

De afwerking van de insectenhor is luxe en in twee uitvoeringen mogelijk: met witte of aluminium geleiders. De insectenhor kan in combinatie met andere raamdecoratie gebruikt worden. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen voor een dakraam

AMPA
Bouw & Kozijntechniek BV

Hoofdkantoor:
Breemarsweg 88
7553 HS Hengelo

Tel. 088-2672 000
Email: info@ampa.nl